Scoronlo

Wat we doen

Scoronlo is volop in beweging. Onze leden geven samen vorm en inhoud aan de vereniging. We delen onze nieuwsgierigheid naar de geschiedenis en de prachtige omgeving van Schoorl, Groet en Camperduin en de buurtschappen. En gaan aan de slag met vragen die daarover opkomen. Hoe ontstonden de dorpen en hun omgeving en hoe ontwikkelden ze zich tot wat ze nu zijn? Wat bleef bewaard uit het verleden? Welke verhalen kunnen we (door)vertellen over bewoners van vroeger en nu? Wat willen we graag bewaren voor de toekomst?
Op allerlei manieren vinden we antwoorden op onze vragen. Bijvoorbeeld door het geven van lezingen, het organiseren van excursies, het uitgeven van jaarboeken, nieuwsbrieven en soms ook boeken. Ook stellen we werkgroepen in die onderzoek doen naar een speciaal onderwerp.

Activiteiten die Scoronlo binnenkort organiseert of onlangs heeft gehouden, vind je in de agenda.

Wil je zelf de geschiedenis induiken? Dan kun je gebruikmaken van onze kast vol boeken, rapporten en brochures. Scoronlo heeft ook een grote collectie ansichtkaarten, foto’s en krantenknipsels, waarin je antwoorden vindt op je vragen over het verleden van onze dorpen en omgeving.

© 2024 Scoronlo

Thema door Anders Norén