Scoronlo

Over ons

We zijn een vereniging
Scoronlo is de cultuur-historische vereniging van Schoorl, Groet en Camperduin. En dus ook van de buurtschappen ervan: Aagtdorp, Bregtdorp, Catrijp, Hargen en een deel van Schoorldam. Bij Scoronlo is voor iedereen van alles te doen en te beleven. Af en toe, of elke dag: alles mag en alles kan. Iedereen is welkom om mee te doen. Sluit je aan en doe wat bij jou past.

Wat we willen
Welke winkels waren er in onze dorpen en buurtschappen, zo’n honderd jaar geleden? En hoe zagen de duinen er vroeger uit? Wat is de geschiedenis van het witte kerkje in Groet? Hoeveel boerenbedrijven waren er vroeger? Wat gebeurde hier in de Tweede Wereldoorlog? Welke kunstenaars woonden en werkten hier? En waarom kwamen er steeds meer toeristen naar ons toe?

Zomaar wat vragen over de geschiedenis en cultuur van Schoorl, Groet en Camperduin. Scoronlo wil je nieuwsgierig maken naar die geschiedenis. En je prikkelen om je daarin te verdiepen, samen met anderen. Om antwoorden te vinden op al je vragen, kennis op te doen en die te delen. Op allerlei manieren, met veel plezier.

Statuten en reglementen
Wie we zijn en wat we willen is in wat formelere taal vastgelegd in onze statuten. In het huishoudelijk reglement worden praktische zaken over het reilen en zeilen van onze vereniging geregeld. Ook hebben we een privacyreglement.

© 2024 Scoronlo

Thema door Anders Norén