Scoronlo

Werkgroepen

Documentatieteam
In de afgelopen jaren is een actieve vrijwilligersgroep ontstaan: het documentatieteam van Scoronlo. Iedere dinsdagmiddag (behalve in juli en augustus) zorgt het documentatieteam voor de openstelling van het oude raadhuisje aan de Kerkbrink 19 te Groet. Daar bewaart Scoronlo haar verzameling boeken, tijdschriften, ansichtkaarten, foto’s, krantenknipsels en historische voorwerpen. Het documentatieteam bewaart en ordent de verzameling en maakt deze toegankelijk voor iedereen: leden en andere belangstellenden. Heb je vragen over de geschiedenis van Schoorl, Groet, Camperduin en de buurtschappen? Daarvoor kun je altijd terecht bij het documentatieteam. Het helpt je op weg bij het vinden van de antwoorden!

Regelmatig krijgt het documentatieteam vragen over de geschiedenis van Schoorl, Groet en Camperduin en de buurtschappen. Vragen die we dit jaar ontvingen zijn onder meer: is er informatie over de begrafenisvereniging Sint Barbara? Waar lopen duinrellen in Bregtdorp? We leverden een bijdrage aan het rapport over Joodse burgers in Noord‑Holland: Onteigening en rechtsherstel.

Het documentatieteam bestaat uit:
Ad Eekhout
Martien Mol
Rien van Regteren
Arian de Rijk
Louis Smak

Redactie Jaarboek
Scoronlo geeft ieder jaar een Jaarboek uit. De redactie van het Jaarboek beoordeelt, selecteert en redigeert de artikelen voor het Jaarboek en draagt zorg voor de opmaak en uitgave. De redactie werkt volgens het redactiereglement. Auteurs van een artikel krijgen aanwijzingen hoe ze hun tekst moeten aanleveren.

De redactie bestaat uit:
Henk Stapel, hoofdredacteur
Hans van Santen
Pim Weeda

Werkgroep informatieborden
De werkgroep maakte een voorstel voor het plaatsen van tien informatieborden met cultuur-historische informatie in Schoorl, Groet en Camperduin. Nadat het bestuur van Scoronlo een besluit heeft genomen over het plaatsen van de borden, schrijft de werkgroep de teksten voor de borden en kiest ze de bijbehorende afbeeldingen.

De werkgroep bestaat uit:
Hans van Santen
Henk Stapel

Werkgroep lezingen en excursies
Scoronlo organiseert jaarlijks samen met de bibliotheek Schoorl een aantal lezingen en excursies voor leden en andere belangstellenden. De werkgroep lezingen en excursies maakt afspraken met sprekers en informeert leden en belangstellenden over komende lezingen en excursies.

De werkgroep bestaat uit:
Ela Hulshoff-Voorn
Yvonne Lacet, namens bibliotheek Kennemerwaard, vestiging Schoorl
Henk Warnaar

Werkgroep website
Onze website is geheel vernieuwd, maar nooit af! Het ontwikkelen van de lay-out, structuur en inhoud van de website is een uitdagende zaak, net als het onderhouden ervan. Het bestuur heeft een werkgroep samengesteld die hier zorg voor draagt.

De werkgroep bestaat uit:
Pieter van Egmond, webmaster
Pim Weeda, webmaster
Ad Eekhout
Gerrit Klok
Frans Romkes

© 2024 Scoronlo

Thema door Anders Norén