Scoronlo

Publicaties van anderen

Af en toe verschijnen er bij andere uitgevers publicaties over Schoorl, Groet, Camperduin en de buurtschappen. Soms werkt Scoronlo actief aan zo’n publicatie mee.

Bob Latten, John Grooteman en Rob Janssen. Invasie 1799: Onheil over Noord-Holland; 3e druk
Lansa Publishing, 2023.
282 pagina’s.
ISBN 9789082714289

In 1799 landden een sterke Brits-Russische expeditiemacht op de kust tussen Groote en Kleine Keeten, in het noorden van Noord-Holland. Meer dan 80.000 soldaten, onder hen 38.000 Britten en Russen, leverden een heftige strijd tussen Den Helder en Beverwijk. Doelen: de revolutionaire Fransen verdrijven, het Bataafse leger verslaan en, en passant, het gezag van Oranje herstellen. Het werd een korte, maar zeer heftige periode in onze geschiedenis, met maar liefst vijf grote en zware veldslagen.
Het absolutisme. Dreiging voor een invasie. De invasie van Holland. Frans-Bataafs offensief bij de Zijpe. De Slag bij Bergen. De Slag bij Alkmaar. De Slag bij Castricum. Aftocht.

Als lid van Scoronlo kun je nu intekenen op een herdruk van hun boek Invasie 1799, Onheil over Noord-Holland. Je krijgt een korting van 15% op de winkelprijs van € 29,95 en betaalt in plaats daarvan € 25,45.

Tot 30 september 2023 kun je intekenen op het boek bij Ela Hulshoff-Voorn. Stuur daarvoor een e-mail met vermelding van je naam, adres en telefoonnummer en het aantal boeken waarvoor je intekent. Na het verschijnen van de herdruk krijg je bericht wanneer je je bestelling bij Ela thuis kunt ophalen en betalen.

 

Frits David Zeiler. De Parel van Schoorl – 250 jaar Molen Kijkduin
Schoorl : Stichting Korenmolen Kijkduin, 2022.
88 pagina’s.
ISBN 9789090364513

Dit boek is uitgegeven ter gelegenheid van het 250-jarig bestaan van korenmolen Kijkduin. Uit de inhoudsopgave: Geschiedenis van de korenmolen Kijkduin. Schoorl en zijn dorpskorenmolen. Cornelis Bobeldijk. Taken van de molenaar. Het tijdperk-Van Essen. De familie Duin. De molen gered. Restauratie. Het beroep van molenaar. Toekomst.

De winkelprijs van het jubileumboek bedraagt € 15. Als lid van Scoronlo krijg je een aantrekkelijke korting op de aanschafprijs. Je kunt het jubileumboek bij ons kopen voor € 12,50. Dat kan in het oude raadhuisje van Groet, Kerkbrink 19, 1873 HH  Groet. Elke dinsdagmiddag, behalve in juli en augustus, is het raadhuisje geopend van 14:00 tot 16:00 uur. Je kunt dit boek ook per e-mail bestellen. Stuur daarvoor een e-mail met je naam, adres, postcode en woonplaats en het aantal exemplaren dat je bestelt. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk per e-mail een bestelbevestiging met het bedrag dat je moet betalen. Voor de dorpen Aagtdorp, Schoorl, Catrijp, Groet en Camperduin betaal je geen verzendkosten. Voor verzending buiten dit gebied brengen we de verzendkosten van post.nl in rekening. Tot een gewicht van 2kg bedragen deze € 4,15.

 

Albert Boer. Het Kamp Schoorl; 3e druk
Schoorl : Uitgeverij Conserve, 2007
256 pagina’s
ISBN 9789054292401

De bijna onbekende geschiedenis van het kamp Schoorl: Nederlands legerkamp, Duits interneringskamp, concentratiekamp – Polizeiliches Durchgangslager van de beruchte Sicherheitsdienst, Wehrmachtkamp, daarna Bewaringskamp voor het opsluiten van NSB-ers en collaborateurs na het einde van de Tweede Wereldoorlog en daarna weer Nederlands legerkamp is nu voor het eerst gedetailleerd beschreven. De belevenissen van de gevangenen worden, vaak in hun eigen woorden, weergegeven. Hieronder zijn 740 joodse gevangenen, gevangen genomen tijdens de  razzia’s van februari en juni 1941, die van Schoorl naar Buchenwald en Mauthausen getransporteerd werden.

Het boek is te koop bij de erkende boekhandel.

© 2024 Scoronlo

Thema door Anders Norén